Υλικά
- 300 γρ. Ρεβύθια (μουλιασμένα για 12 ώρες)
- 200 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο
- 1 καρότο
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 600 ml ζωμός κρέατος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη σε νερό και τα μουλιάζουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, τα βράζουμε για 30 λεπτά κ τα σουρώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι, προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο.
- Βάζουμε τηn κατσαρόλα στο φούρνο κ μαγειρεύουμε στους 180C για 45 λεπτά.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε τέσσερα ίσα μέρη διαγώνια κ σωτάρουμε σ’ ένα τηγάνι.
- Σερβίρουμε τα ρεβίθια στο πιάτο, προσθέτουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε.
Δημοσίευση σχολίου